Hoe werkt het

Uw privacyverklaring is het belangrijkste communicatiemiddel naar uw klanten, waarin u uitleg geeft over de verwerking van persoonsgegevens binnen uw bedrijf.

Door hier op een efficiënte manier mee om te gaan, kunt u naast het voldoen van de wettelijke (AVG) verplichtingen, ook het vertrouwen van uw klanten versterken!


Privacy profiel

Het opstellen van een gebruiksvriendelijke privacyverklaring (privacy profiel) is geen gemakkelijke opgave. De vele complexe termen en het gebrek aan duidelijke richtlijnen, maken het voor zowel winkeliers als consumenten moeilijk te begrijpen.

Hierdoor kan er al snel onduidelijkheid ontstaan, wat een nadelig effect kan hebben op het vertrouwen van uw klanten of zelfs bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Via de online tool die wij beschikbaar stellen, kunt u snel en gemakkelijk, volgens de AVG privacy wet, een gebruiksvriendelijke versie opstellen van uw privacyverklaring
(zie voorbeeld).


Transparantie

Transparantie is een veelgebruikte term als het gaat om privacy. Het (publiekelijk) beschikbaar stellen van uw privacyverklaring speelt hier een belangrijke rol in.

Hiervoor bieden wij voor zowel fysieke winkels, als webwinkels, diverse manieren om het privacy profiel zichtbaar te maken naar uw klanten, voor optimale inzetbaarheid en transparantie.

Daarnaast kunt u het privacy profiel ook inzetten voor o.a.:

  • - Reclame uitingen
  • - Promotionele acties
  • - Facturen
  • - Offertes
  • - Bonnen
  • - Nieuwsbrieven
  • - Briefpapier
  • - E-mail

Fysieke winkels

Het Retail Privacy Keurmerk label bevat een unieke QR code, waarmee uw klanten direct in de winkel (via een smartphone), de QR code kunnen scannen en toegang hebben tot uw privacyverklaring, in de vorm van een privacy profiel.Tevens bieden we een printvriendelijke versie van het privacy profiel (zie voorbeeld), voor klanten die niet in staat zijn om de QR code te scannen met een smartphone.


Webwinkels

Webwinkels hebben de mogelijkheid om het privacy profiel beschikbaar te stellen via een weblink. Het Retail Privacy Keurmerk logo wordt in diverse afmetingen en kleuren aangeboden, voor optimale weergave op uw website.

De kant en klare HTML code, met het keurmerk logo en een weblink naar uw privacy profiel, kunt u vervolgens gemakkelijk verwerken in uw website.

Retail Privacy Keurmerk